Focaccia a`la Roy
På Oslo MS-forening sitt matkurs i vinter, ble denne focacciaen en vinner.

Du trenger
1kg hvetemel
1 pose tørrgjær
2 ss honning
1,5 ss sukker
1,5 ss salt
9 dl lunket vann
Til oljeblanding og topping
Fingersalt (Maldonsalt)
1,5 - 2 dl olivenolje
tørkede urter etter ønske
Slik gjør du:
Sikt melet og gjær sammen 1-2 ganger. Dette er med på å gjøre brødet enda mer luftig. Bland mel, gjær, sukker, honning og salt og tilsett vannet. Rør alt sammen til en klissete deig. Her bruker jeg k-kroken til bakemaskinen.
Hev deigen i 1 time
Ha oljen i en bolle, tilsett kryddere og rør det sammen.
Legg bakepapir i en langpanne, og «hell» den ferdighevede deigen i en langpanne og fordel utover. La gjerne deigen hvile seg i 15 min etter du har fordelt den utover. Stikk fingertuppene i olje, og stikk hull i focacciaen med fingrene (olje på fingrene er så ikke deigen skal sette seg fast i fingrene). Stikk mange hull over hele focacciaen.
Hell oljen over og stikk fetaost og oliven nedi deigen, dersom du vil ha i dette.
Dryss fingersalt over hele brødet.
Stek brødet på 220 grader i ca.16 minutter, i min ovn avslutter jeg på varmluft i 2-3min til det har fått en gyllen skorpe.
La brødet hvile 15 minutter skjær opp og nyt.
Kan fryses og varmes opp igjen.